Shin Bet dezvăluie o celulă Hamas care plănuia răpiri și atacuri (Text, Audio)

ASCULTĂ ȘTIREA

Serviciul General de Securitate (SHABAK) a descoperit o celulă teroristă Hamas care plănuia atacuri în Iudeea-Samaria. Aceștia aveau sarcina de a răpi un soldat, de a bombarda forțele IDF din teritorii și de a amplasa dispozitive explozive.

În urma prezentării acuzațiilor, mass-media a primit permisiunea, în urmă cu o lună, de a publica informații privind dezvăluirea rețelei teroriste. Armata și anchetatorii Shin Bet au arestat 9 suspecți – locuitori ai satului Bidu, la nord de Mevaseret Zion.
Aceștia au recunoscut că, la instrucțiunile Hamas, au plănuit să răpească un soldat. Pentru a face acest lucru, au cumpărat arme și echipamente pentru producerea de explozibili, au efectuat recunoașteri, au găsit un loc unde să ascundă soldatul răpit și au furnizat rute de scăpare.
Lista de ținte a celulei includea atacuri împotriva armatei în județul Binyamin. La domiciliul unuia dintre deținuți a fost amenajat un laborator pentru fabricarea de dispozitive explozive. În timpul percheziției, anchetatorii Shin Bet au găsit materii prime pentru producerea de explozibili, arme de calibru mic de tip Carlo și hărți care indicau locațiile atacurilor teroriste planificate. (Anima News)

Lasă un răspuns