Premierul israelian a plecat într-o vizită de stat în SUA (Text, Audio)

Citește știrea

 

În cursul nopții de duminică spre luni, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și soția sa Sara, au plecat pentru o vizită de opt zile în SUA.

În timpul vizitei, Netanyahu este de așteptat să se întâlnească cu miliardarul Elon Musk la fabrica Tesla din California, iar la New York cu președintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Schulz. , președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan.
În cursul vizitei, premierul israelian urmează să se adreseze Adunării Generale a ONU.
Înainte de a decola de pe aeroportul Ben Gurion, premierul Netanyahu a făcut referire la protestul așteptat împotriva lui în timpul participării la adunarea ONU și a susținut că sunt protestatari care “se alătură OEP (Organizație pentru Eliberarea Plestinei) și Iranului”.
Înainte de plecarea premierului, câteva sute de manifestanți, care participaseră la protestul anti reforma judiciară, care avea loc la Tel Aviv, au sosit la aeroport.
Referindu-se la manifestanți, premierul israelian a declarat: „În ceea ce privește protestatarii, ei calomniază Israelul și li se pare normal, așa cum se întâmplă cu blocarea drumurilor și hărțuirea personalităților publice. Vom vedea demonstrații împotriva Israelului organizate de către oameni afiliați OEP și Iranului”. (Anima News)

Lasă un răspuns