SUA: Un bărbat înarmat a ucis cel puțin 22 de persoane într-un oraș din Maine, în nord-estul Statelor Unite

Un bărbat înarmat a deschis focul miercuri seară într-o sală de bowling și într-un bar-restaurant dintr-un oraș din nord-estul Statelor Unite, ucigând cel puțin 22 de persoane și rănind peste cincizeci, potrivit autorităților, care au difuzat fotografia unui bărbat care este căutat în mod activ.

Împușcăturile au avut loc în Lewiston, al doilea oraș ca mărime din statul Maine, unde populația fusese instruită să rămână izolată în fața pericolului reprezentat de bărbatul “înarmat și periculos”, care este în continuare pe fugă, potrivit poliției.

    “Avem 22 de morți confirmați și mulți, mulți răniți”, a declarat pentru CNN Robert McCarthy, un oficial ales al orașului Lewiston, care are o populație de peste 36.000 de locuitori.
    “Spitalele noastre nu sunt echipate pentru a face față acestui tip de împușcături”, a adăugat el, precizând că există între 50 și 60 de răniți, potrivit autorităților municipale. Tragedia a fost cea mai recentă dintr-un lung șir de împușcături care aruncă în mod regulat în doliu Statele Unite, unde armele de foc sunt numeroase și ușor de cumpărat.
    Poliția din Lewiston a declarat că încearcă să îl localizeze pe presupusul autor al atacului armat, identificat ca fiind Robert Card, în vârstă de 40 de ani, ale cărui motive sunt necunoscute.

      Fotografii care arată un bărbat îmbrăcat cu o bluză maro și pantaloni albastru închis, înarmat cu o pușcă semiautomată pe care o purta la umăr, fuseseră publicate anterior de poliția din comitatul Androscoggin. Împușcăturile au avut loc în cel puțin două locuri diferite, o sală de bowling și un bar-restaurant, potrivit poliției locale.
      FBI, poliția federală din Boston, a declarat, de asemenea, că este implicată în anchetă.
      Un alt schimb de focuri de armă a avut loc în aceeași seară la un centru logistic Walmart, potrivit mai multor mass-media americane. Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat cu privire la aceste evenimente și a vorbit cu mai mulți aleși din Maine, inclusiv cu guvernatorul Janet Mills, oferindu-le tot sprijinul federal necesar, potrivit Casei Albe.
      Autoritățile locale, care au cerut locuitorilor să rămână în casele lor, au publicat, de asemenea, o fotografie a unei mașini albe, cerând cetățenilor să le contacteze dacă recunosc vehiculul.
      Școlile publice vor fi închise joi, a anunțat un oficial al districtului școlar pe X (fostul Twitter).
      Statele Unite plătesc un preț foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor și pentru ușurința cu care americanii au acces la ele.
      Țara are mai multe arme individuale decât oameni: un adult din trei deține cel puțin o armă, iar aproape un adult din doi trăiește într-o casă cu o armă.
      Consecința acestei proliferări este o rată foarte ridicată a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără egal în alte țări dezvoltate. (Anima News)

      Lasă un răspuns