Israel în război: Un rănit în urma exploziei unei drone la o școală din Eilat (VIDEO)

O dronă a provocat astăzi, joi, o explozie puternică la o școală din Eilat, rănind un civil, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului.

“O dronă a lovit o clădire civilă în orașul Eilat, în sudul Israelului. Identitatea dronei și detaliile incidentului sunt în curs de examinare”, a declarat Țahal.

     

    Un bărbat în vârstă de 20 de ani a inhalat fumul generat de exploziede și a fost evacuat la Centrul medical Yoseftal din oraș, a declarat serviciul de intervenție de urgență Magen David Adom.
    În plus, paramedicii au tratat cinci persoane care sufereau de anxietate.
    “O explozie a avut loc la școala Tze’elim din Eilat”, a declarat ministrul Educației, Yoav Kisch, într-o postare pe X (fostul Twitter).
    ”Singurii copii care se aflau în școală în momentul exploziei erau elevii din învățământul special, care se aflau în adăpostul antiatomic”, a precizat Kisch.
    “Am vorbit cu primarul din Eilat, Eli Lankri, și cu oficiali ai Ministerului Educației din oraș și m-au pus la curent cu detaliile și cu măsurile luate”, a adăugat el.
    Lankri a ordonat anularea tuturor activităților extrașcolare care urmau să aibă loc joi, a anunțat municipalitatea din Eilat.
    Israelul și-a consolidat săptămâna trecută prezența navală în zona Mării Roșii, în urma atacurilor repetate cu rachete și drone ale rebelilor houthi susținuți de Iran în Yemen.
    Țahal a declarat că navele lansatoare de rachete au fost desfășurate “în conformitate cu evaluarea situației și ca parte a eforturilor sporite de apărare în regiune”.
    Pe 31 octombrie, sistemul israelian de apărare aeriană Arrow a interceptat o rachetă sol-sol trasă asupra Israelului din “zona Mării Roșii”.
    Un purtător de cuvânt al Ansar Allah din Yemen, denumirea oficială a mișcării Houthi, a confirmat că grupul terorist a tras rachete balistice și de croazieră, precum și drone, asupra Israelului. (Anima News)

    Lasă un răspuns