Atac armat la Ierusalim: 4 răniți, unul grav, 3 teroriști lichidați

Patru polițiști și soldați au fost răniți joi dimineață într-un atac armat la punctul de control al tunelurilor de la sud de Ierusalim.

Trei teroriști au ajuns la punctul de control al tunelurilor cu un vehicul, au coborât și au deschis focul. Mai mulți israelieni au fost loviți, unul dintre ei grav. Celelalte victime erau conștiente.
Un tânăr de 20 de ani care și-a pierdut cunoștința este în stare foarte gravă, o tânără de 20 de ani și un bărbat de aproximativ 32 de ani sunt în stare moderată, iar un tânăr de aproximativ 20 de ani este rănit ușor. Trei persoane se află în stare de șoc.
O sursă din cadrul forțelor de securitate a declarat că teroriștii, dintre care doi proveneau din Hebron, erau foarte bine echipați și că făceau parte din milițiile Hamas din Cisiordania.
“Acesta a fost un atac planificat, executat probabil de teroriști de rang înalt. Aceștia plănuiau probabil să efectueze o operațiune mai amplă în Ierusalim, dar i-am lichidat înainte de a putea face acest lucru”, a declarat șeful poliției capitalei israeliene, Doron Turgeman.
Se pare că teroriștii au tras cu o pușcă M-16 și erau în posesia mai multor pistoale de 9 mm.
În vehiculul teroriștilor au fost găsite topoare și muniție, ceea ce sugerează că aceștia plănuiau un atac mai mare.
Ei au încercat să intre pe teritoriul israelian din Cisiordania prin punctul de control al tunelului, folosind un număr fals de înmatriculare israelian.
Se pare că teroriștii au deschis focul doar atunci când forțele de securitate au încercat să le verifice vehiculul.
“Un atac masiv, care să imite masacrul din sud, a fost evitat. A fost verificată cu siguranță o tentativă de a imita masacrul din sud. Arsenalul și echipamentele găsite în vehiculul teroriștilor indică intenția de a comite un incident care să aibă loc în interiorul Ierusalimului, implicând o ședere îndelungată acolo, posibil în mai multe arene”, a confirmat un oficial de rang înalt al poliției.
Forțele de securitate cercetează zona cu mare atenție, iar traficul a fost întrerupt până la finalizarea investigațiilor. Răniții au fost evacuați la spitale din capitală, potrivit serviciilor de urgență. (Anima News)

Lasă un răspuns