Armata israeliană a finalizat pregătirile pentru primirea ostaticilor cu echipe aeriene, terapeuți, jucării

Armata israeliană afirmă că a finalizat pregătirile pentru primirea primului grup de 13 ostatici care urmează să fie eliberați astăzi la ora 16.00 din Fâșia Gaza, în cadrul unei operațiuni denumite “Heaven’s Door” („Ușile Raiului”).

După ce vor fi eliberați din Gaza via Egipt, ostaticii vor fi aduși de către Țahal la baza aeriană Hatzerim din sudul Israelului pentru o primire inițială, unde vor fi supuși unui scurt control fizic și mental.
Armata a pregătit psihologi și experți în sănătate mintală pentru a-i întâmpina pe ostaticii eliberați, dintre care se așteaptă ca mulți să fie copii.
Experții le vor explica ce s-a întâmplat în comunitatea lor la 7 octombrie, atunci când vor considera că este momentul potrivit.
Țahal a adus telefoane pentru ostatici, astfel încât aceștia să își poată suna rudele imediat ce ajung la Hatzerim.
Ostaticii eliberați vor rămâne până la două ore la Hatzerim înainte de a fi duși la un spital, fie cu elicopterul, fie cu microbuzul. Elicopterele vor zbura într-un mod mai confortabil și mai liniștit.
Cei care au nevoie de îngrijiri medicale imediate vor fi duși direct de la graniță la un spital, fără a mai trece pe la Hatzerim.
Familiile ostaticilor sunt așteptate la spitale, iar în zonă au fost rezervate camere de hotel.
Spitalul de copii Schneider a recomandat ca ostaticii să rămână cel puțin 48 de ore sub observație înainte de a fi externați acasă.
Același proces va fi efectuat în următoarele patru zile pentru restul ostaticilor care urmează să fie eliberați din captivitatea Hamas.
Aproximativ 50 de ostatici – copii, mamele lor și alte femei – urmează să fie eliberați în cele patru zile, timp în care Țahal oprește campania militară de distrugere a Hamas în Gaza, trei prizonieri palestinieni din domeniul securității urmând să fie eliberați în schimbul fiecărui ostatic.
Armistițiul de patru zile poate fi prelungit cu încă o zi pentru fiecare grup de încă 10 ostatici eliberați de Hamas.
Într-o declarație, Țahal cere publicului “să dea dovadă de răbdare și sensibilitate și să respecte intimitatea ostaticilor eliberați și a familiilor lor” și să nu pună în circulație informații neverificate. (Anima News)

Lasă un răspuns