Buenos Aires: Articolul despre președintele ales al Argentinei care se convertește la iudaism a fost retras

Agenția de știri Bloomberg corectează un articol care sugera că președintele ales al Argentinei, Javier Milei, se convertește la iudaism, citând un consilier care a spus doar că Milei intenționează să facă acest lucru.

Milei, un înflăcărat liberal de dreapta care a câștigat alegerile din 19 noiembrie cu o majoritate covârșitoare, caută să devină evreu, potrivit limbajului corectat al articolului publicat marți.
Articolul citează indirect un purtător de cuvânt neidentificat al lui Milei, care a declarat acest lucru.
Milei este un economist care a devenit un expert de televiziune pentru înclinația sa privind declarații șocante și retorică animată. El nu face niciun secret din afecțiunea sa pentru Israel și iudaism, inclusiv într-un discurs din 2021 în care a declarat reporterilor: “Mă gândesc să mă convertesc la iudaism și aspir să devin primul președinte evreu din istoria Argentinei”.
Deocamdată nu se știe dacă Milei, care are mai mulți consilieri evrei, contacte, prieteni și mentori evrei, se află într-un proces formal de convertire.
Cu toate acestea, prima sa oprire la sosirea la New York în această săptămână a fost la mormântul regretatului rabin al mișcării ultrareligioase Habad, Menachem Mendel Schneerson. (Anima News)

Lasă un răspuns