Israel / Iehuda & Șomron: Forțele de securitate evacuează un avanpostul ilegal evreiesc, înainte de demolare

Personalul poliției și al administrației civile se află în curs de evacuare și de demolare a unui avanpost ilegal din regiunea Dealurilor Hebronului de Sud din Iehuda & Șomron (Cisiordania), înființat în ultimele săptămâni de către activiști radicali evrei.

Avanpostul, numit Mitzpe Kedem, este format din două case rudimentare și a fost înființat lângă așezarea Asael în urma atrocităților din 7 octombrie.
Două familii care locuiesc în avanpost, împreună cu un grup de tineri, au fost evacuate de forțele de poliție, iar bunurile lor au fost scoase din case înainte de a fi demolate.
În imaginile video în care se vede cum locuitorii sunt evacuați, una dintre rezidente poate fi auzită cum îl insultă pe unul dintre membrii personalului administrației civile, despre care susține că este “un arab”, spunând: “Bucurați-vă, bucurați-vă, arabii distrug casele evreilor, când ne veți ucide și pe noi?. Fie ca numele voastre să fie șterse, uite cât de mult se distrează”.
Ministrul israelian de Finanțe, Betzalel Smotrich, șeful partidului ultranaționalist Sionismul Religios, i-a scris în această dimineață (luni) generalului-maior Ghassan Alian, șeful unității de coordonare a activităților guvernamentale în Teritorii din cadrul Ministerului Apărării, cerând ca demolările să fie oprite până când va putea discuta cu ministrul Apărării, Yoav Gallant, în conformitate cu acordurile coaliției.
Se pare, însă, că Alian și șeful Comandamentului Central al Țahal, generalul-maior Yehuda Fox, nu au ținut cont de cererea lui Smotrich, deoarece forțele de securitate demolează în prezent avanpostul. (Anima News)

Lasă un răspuns