Ministerul israelian al Sănătății: Hamas a drogat ostaticii eliberați din Gaza pentru a-i face să pară calmi și fericiți

Un reprezentant al Ministerului Sănătății a declarat în fața Comisiei de Sănătate din Knesset că ostaticilor eliberați din captivitatea Hamas li s-au administrat pastile tranchilizante înainte de a fi predați Crucii Roșii pentru a fi transferați în Israel.

Drogarea ar fi avut ca scop să-i facă pe ostatici să pară calmi, fericiți și optimiști după ce au suferit abuzuri fizice, privațiuni și teroare psihologică timp de peste 50 de zile în Gaza.
Dr. Hagar Mizrahi, șeful diviziei medicale a Ministerului Sănătății, numește în mod special medicamentul Clonazepam. Cunoscut sub numele de Clonex în Israel și vândut sub denumirile comerciale Klonopin și Rivotril în alte părți, medicamentul este utilizat pentru a preveni și trata tulburările de anxietate, convulsiile, mania bipolară, agitația asociată cu psihoza și tulburarea obsesiv-compulsivă.
Reprezentantul ministerului nu dezvăluie dacă drogarea a fost confirmată de testele de sânge efectuate pe ostaticii eliberați în spitalele israeliene, sau din mărturiile ostaticilor eliberați, sau ambele.
Familiile ostaticilor care au vorbit mai devreme în fața comisiei au fost primele care au ridicat această problemă.
Deputatul Yonatan Mashriki îndeamnă Ministerul Sănătății să trimită organizațiilor de sănătate din întreaga lume un raport oficial care să detalieze dovezile privind drogurile și alte constatări medicale după întoarcerea ostaticilor eliberați. (Anima News)

Lasă un răspuns