Sondaj de opinie: Sprijinul democraților pentru Biden a crescut în legătură cu gestionarea războiului dintre Israel și Hamas

Opinia democraților cu privire la modul în care președintele american Joe Biden gestionează conflictul dintre Israel și Hamas a înregistrat o ușoară revenire, potrivit unui nou sondaj realizat de The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research.

Schimbarea are loc într-o perioadă în care Biden și înalții oficiali americani și-au exprimat o îngrijorare sporită cu privire la victimele civile din Fâșia Gaza, au subliniat necesitatea unui viitor stat palestinian independent și au contribuit la asigurarea eliberării ostaticilor deținuți de Hamas în timpul unui armistițiu temporar.
Sprijinul lui Biden pentru dreptul Israelului de a se apăra a rămas constant.
Cincizeci și nouă la sută dintre democrați aprobă abordarea lui Biden în ceea ce privește conflictul, în creștere de la 50% în noiembrie.
Ultima sa poziție este aproximativ echivalentă cu ratingul de 57% de aprobare a democraților în această privință într-un sondaj din august, realizat cu mult înainte de începerea ultimului război, la 7 octombrie, când Hamas a atacat Israelul, ucigând aproximativ 1 200 de persoane, majoritatea civili, și luând ostatici aproximativ 240 de persoane.
Cu toate acestea, problema rămâne în rândul democraților, care sunt mai puțin entuziasmați de modul în care Biden a gestionat războiul decât de performanțele sale profesionale în general.
Șaptezeci și cinci la sută dintre democrați spun că Biden se descurcă bine ca președinte, de asemenea în ușoară creștere față de 69% luna trecută.
Rata sa de aprobare în rândul adulților americani se situează la 41%. (Anima News)

Lasă un răspuns