Beirut: Armata israeliană dezvăluie noi informații despre site-urile deținute de Hezbollah

Țahal, armata israeliană, a dezvăluit într-un videoclip pe Twitter noi informații cu privire la depozitele de arme aparținând grupării teroriste Hezbollah din Beirut, a căror existență a fost dezvăluită de premierul israelian Benjamin Netanyahu în timpul discursului său la cea de-a 75-a Adunare ONU (foto).

În urma acestor dezvăluiri, Hezbollah organizase o vizită într-unul dintre locurile în cauză cu o echipă de jurnaliști, filmată de canalul Al-Mayadeen afiliat grupului terorist.
Deși nu s-au găsit rachete la fața locului, Țahal a identificat în imaginile lansate de mass-media libaneză o „mașină de tăiat cu laser”, un „tăietor hidraulic”, o „mașină de înfășurat” și o „mașină de îndoit metalul”, echipament care, potrivit armatei, face posibilă fabricarea rachetelor de precizie.
Frezele fac posibilă în special crearea de focoase și stabilizatoare, iar celelalte două mașini formarea de cilindri metalici care intră în compoziția rachetelor de precizie, a adăugat Țahal.
Armata a dezvăluit, de asemenea, identitatea presupusului manager al site-ului în cauză, Mohammad Kamil Fuad Rimal, în vârstă de 32 de ani, membru al Hezbollah.
Bărbatul a fost activ în această unitate de fabricare a rachetelor ghidate, în cooperare cu forțele iraniene. Ca parte a misiunilor sale, a vizitat Iranul de mai multe ori, alături de alți agenți”, a spus armata israeliană.
De asemenea, armata israeliană a lansat coordonatele geografice ale unui depozit de rachete aparținând grupării teroriste, dar și mai multe informații despre alte două site-uri pe care gruparea teroristă șiită le folosește pentru a produce arme. (Anima News)

Lasă un răspuns