Netanyahu: Nu văd republicani sau democrați, ci interesele Israelului

Primul ministru israelian Binyamin Netanyahu a reacționat la acuzațiile conform cărora a gestionat greșit relația Israelului cu SUA, politizând sprijinul american pentru statul evreu.

Vorbind în plenul Knessetului, premierul a răspuns la afirmațiile liderului opoziției și șefului Yesh Atid-Telem, Yair Lapid, conform cărora Netanyahu a îmbrățișat Partidul Republican, înstrăinându-i pe democrați.
„Am auzit pretențiile pompoase ale liderului opoziției, Lapid, plin de importanță de sine, că am neglijat legăturile noastre cu Partidul Democrat. De 38 de ani, am investit eforturi neîncetate pentru a ne consolida relațiile cu ambele partide majore din SUA – cu președinții, cu Congresul, cu Senatul, prin sute de interviuri la televiziune și radio de la dreapta la stânga. Lapid, trebuie să-ți spun cum să păstrezi legăturile? E absurd. Nu văd republicani sau democrați, ci doar interesele Israelului”.
Netanyahu a evidențiat, de asemenea, relația sa amiabilă cu fostul vicepreședinte Joe Biden, care în prezent conduce numărul de voturi, totalizând în total 306 voturi electorale.
„Am o relație caldă, cu ani în urmă, cu Joe Biden. Am vorbit de multe ori”, a subliniat Netanyahu. (Anima News)

Un comentariu

  • pina perescu spune:

    Bibi este DEVOTAT statului Israel.
    Alte unitati de masura sunt false.
    Il iubesc si pe Lapid dar pentru ce a facut bun ptr Israel.
    Pentru mine sunteti oameni politici valorosi.

Lasă un răspuns