Israel: Un deputat avertizează că schimbul de prizonieri cu Hamas va elibera sute de teroriști

Deputatul Zvi Hauser (foto), șeful Comisiei pentru Afaceri Externe și Apărare al Knessetului (Parlamentul israelian), a declarat că detaliile unui schimb de prizonieri cu grupul terorist Hamas din Gaza sunt „scandaloase” și „vor elibera” sute de teroriști.

Hauser a scris pe Twitter că a fost „informat despre toate detaliile” schimbului ca parte a slujbei sale. El a avertizat că acest lucru – așa cum a prevăzut guvernul – va încălca recomandările făcute de Comisia Shamgar din 2012, care avea ca scop stabilirea principiilor pentru eliberarea prizonierilor.
„Îl chem pe premier să se retragă din acest pas periculos și să învețe lecțiile acordului Shalit, în urma căruia, majoritatea prizonierilor eliberați s-au întors la terorism”, a insistat el.
Detaliile înțelegerii au fost raportate de presa israeliană în ultimele zile.
Oficiali anonimi spun, totuși, că Israelul nu va permite eliberarea teroriștilor, ci ar trebui să includă diverse gesturi față de Fâșia Gaza, inclusiv ajutor medical pentru a ajuta la combaterea coronavirusului.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a negat informațiile din partea presei israeliene cu privire la un acord de schimb de prizonieri între Hamas și guvernul israelian.
„Aceasta este o stratagemă al lui Netanyahu pentru a-și ridica statura personală în pregătirea alegerilor preconizate. Acest discurs mediatc sionist nu are o bază reală”, a subliniat purtătorul de cuvânt al grupării teroriste Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns