Israel / Coronavirus: Noua variantă sud-africană ar fi fost importată în țară prin călătorii recent întorși

Ministerul israelian al Sănătății a declarat că noua tulpină de coronavirus descoperită în Africa de Sud a fost importată în țară prin călătorii recent întorși.

Pasagerii din Africa de Sud care au dat rezultate pozitive pentru coronavirus au fost plasați izolat, iar probele din testele de screening au fost transferate în laborator pentru a analiza tulpina și a certifica că este într-adevăr noua variantă.
Șeful sănătății publice, dr. Sharon Alrai-Price, a declarat Comisiei parlamentare pentru Constituție că un studiu preliminar ridică îngrijorări cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele infectate cu tulpina sud-africană .
Premierul Benjamin Netanyahu și ministrul apărării Benny Gantz au convenit joi că profesorii vor fi vaccinați încă din săptămâna viitoare.
Joi seara, Israelul intră într-o izolare generalizată, inclusiv închiderea sistemului de învățământ și a afacerilor, precum și interzicerea adunărilor. Cetățenii nu se vor putea deplasa la mai mult de un kilometru de casă și nu vor putea călători decât dacă și-au cumpărat biletul înainte de joi la miezul nopții.
În același timp, 1.593.000 de persoane au primit până acum prima doză de vaccin Pfizer. Primele doze de vaccin Moderna au ajuns în țară joi după-amiază. (Anima News)

Lasă un răspuns