Șeful serviciilor de sănătate publică din cadrul Ministerului israelian al Sănătății, dr. Sharon Elrai-Price, a avertizat într-un briefing că o singură doză de vaccin coronavirus nu oferă o protecție suficientă împotriva infecției virusul.

Dr. Elrai-Price a menționat că 17% dintre pacienții cu afecțiuni critice care sunt în prezent spitalizați sunt pacienți care au primit o primă doză de vaccin înainte de spitalizare.
Datele arată că până în prezent 4.500 de persoane au fost diagnosticate pozitive pentru coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dintre care 375 au fost spitalizate din cauza bolii.
Dintre cei spitalizați, 244 au fost internați în prima săptămână după vaccinare, 124 în a doua săptămână și 7 la mai mult de 15 zile după administrarea vaccinului.
„Numărul de cazuri confirmate a atins un nou nivel, am trecut de 9.000 de teste pozitive. Nu a existat niciodată o asemenea cifră”, a declarat dr. Elrai-Price.
„Mutația britanică se răspândește în comunitate și nu doar printre oamenii care s-au întors din Anglia. Nu există nicio îndoială că o parte din creșterea morbidității se datorează mutației”, a adăugat dr. Elrai-Price.
Vaccinurile pentru coronavirus Pfizer și Moderna necesită ambele două doze pentru a atinge nivelul maxim de eficacitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s