Israel: Se așteaptă vreme furtunoasă – cu zăpadă în Ierusalim

Nahum Malik, meteorologul șef al Meteo-Tech, a declarat că furtuna care se așteaptă să înceapă marți poate aduce Israelului o ploaie suficientă pentru ca țara să-și atingă media anuală.

“Se așteaptă ca această furtună să fie cea mai gravă pe care am văzut-o în această iarnă și va fi puternică în toate aspectele – vânturi puternice, cantități foarte mari de ploaie și temperaturi foarte scăzute care vor provoca zăpada pe care o așteptăm”, a spus el.
Potrivit acestuia, zăpada va cădea și în zonele mai joase: „Se așteaptă ca ninsoarea să înceapă marți seara în munții superiori, iar miercuri dimineață va cădea și în zonele mai joase – în munții nordici și centrali – chiar și la 700 de metri altitudine. Se așteaptă ca zăpada să cadă, deci nu numai în nord, dar și în Ierusalim și în jurul lui, precum și în Iehuda și Shomron (Cisiordania). Primul val va fi miercuri dimineață devreme, iar un val mai semnificativ va fi miercuri după-amiază și seară, când există șansa ca zăpada să se acumuleze”. Malik a mai menționat că, deși au existat multe zile însorite, Israelul a primit, de asemenea, destul de puține ploi. „Este o iarnă foarte ciudată”, a spus el. “Situația este bună, iar cantitatea de ploaie care a căzut până acum a fost peste media anuală, așa cum ar fi trebuit să se reflecte până acum în nord și de-a lungul coastei. Asta, în ciuda faptului că au fost o mulțime de pauze între ploi și multe zile calde”.
Cum funcționează asta?
“În zilele în care a fost ploaie, a căzut în cantități foarte mari”, a explicat el.
„Suntem înaintea unei ploi serioase, iar prognoza este că până la sfârșitul săptămânii, destul de multe locații vor fi primit precipitații egale cu cele ale întregii ierni și este important să ne amintim că iarna nu s-a terminat încă. În ceea ce privește cantitatea de ploaie, suntem într-un loc bun – pur și simplu nu s-a răspândit așa cum se întâmplă de obicei într-un număr mai mare de zile”.
Când a fost întrebat dacă putem prezice cum va fi vremea în vacanța dePurim, care cade la sfârșitul lunii, Malik a spus: „Vedem schimbări foarte puternice în vreme. Am văzut zile secetoase cu temperaturi peste media sezonieră, și acum ne confruntăm cu o furtună mare. Vedem o pauză de ploaie peste Shabbat (sâmbătă) și poate mai multă ploaie la începutul săptămânii viitoare. Este foarte greu să știm ce se va întâmpla de Purim, deoarece schimbările vremii sunt atât de uriașe. În Șabatul dinainte de Purim va fi o pauză în privința ploilor și se pare că va fi mai puțin frig și că va fi posibil să vă rugați afară”.
În ceea ce privește dacă vor exista mai multe furtuni înainte de sfârșitul iernii, el a spus: „Ne aflăm la mijlocul lunii februarie și, din experiența trecută, toată luna martie ar putea fi complet dominată de iarnă. Au fost ani cu cantități mari de ploaie în luna martie și chiar în luna aprilie, dar au fost momente în care aceste luni au fost fierbinți și uscate. Deci, se poate întâmpla orice”. (Anima News)

Lasă un răspuns