Cancelarul austriac la Ierusalim: Lumea privește Israelul cu admirație

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu, cancelarul austriac Sebastian Kurz și premierul danez Mette Frederiksen, s-au întâlnit joi după-amiază la Ierusalim și au convenit asupra înființării unui fond comun de cercetare a vaccinurilor și înființarea de fabrici pentru producerea și distribuția de vaccinuri coronavirus de a doua generație.

Premierul danez a calificat campania de vaccinare a Israelului drept „inspirațională”, în timp ce cancelarul austriac a spus că „lumea privește Israelul cu admirație. Doar prin cooperare poate fi eradicată epidemia”.
Anterior, cei trei lideri au vizitat o sală de sport din Modiin și au observat îndeaproape conducerea rutinei coronavirusului în Israel conform modelului pașaportului verde.

    “Multe dintre persoanele de aici și-au făcut deja a doua doză de vaccin”, a spus Netanyahu.
    „Vom ajungem la un punct în care vom vaccina întreaga populația cu vârsta de peste 50 de ani, unde au existat aproape 100% din cele mai grave cazuri și decese. În primul rând, pentru a reduce povara spitalelor, oamenii trebuie vaccinați”.
    Premierul a spus că în aproximativ patru până la cinci săptămâni, toți cei cu vârsta de peste 50 de ani din Israel vor fi vaccinați.
    „Peste opt săptămâni vom încheia vaccinarea tuturor celor din Israel cu vârsta de peste 16 ani, cu excepția acelor oameni care refuză să se vaccineze. Traseul pe care îl parcurgem acum și acesta este ceea ce vedeți aici în această sală de gimnastică, este pașaportul verde, ceea ce înseamnă că nu așteptați până când toată lumea este vaccinată, dar de fapt puteți deschide economia și țara cu pașaportul verde, progresând în același timp cu vaccinurile. Acest lucru poate fi văzut în Israel”, a explicat premierul israelian.
    Netanyahu a adăugat: “Cred că va trebui să purtăm măști pentru o vreme. Nu știm despre mutații, există diferite variante. Cred că ar trebui să continuăm, este mai bine să fim atenți. Oamenii vor fi mai dispuși să poarte măști dacă ei simt că revin la viață. Este un preț mic de plătit”. (Anima News)

    Un comentariu

    Lasă un răspuns