Egipt / Canalul de Suez: Operațiuni în curs de desfășurare pentru deblocarea unei nave container eșuate

Operațiunile de deblocare a unei nave container eșuate în Canalul Suez sunt în curs de desfășurare miercuri, în timp ce Autoritatea Canalului Suez anunță deschiderea tronsonului istoric în ambele direcții pentru a ajuta la deblocarea uneia dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume.

Amiralul Ossama Rabie, președintele Autorității egiptene a Canalului Suez (SCA), a declarat într-un comunicat că “unitățile de salvare și remorcherele Autorității își continuă eforturile” pentru a debloca nava de 400 de metri lungime, aflată sub pavilion panamez.
Nava de 219.000 de tone, care se îndrepta spre Rotterdam din Asia, a fost oprită după ce a fost lovită de o rafală de vânt în timp ce traversa intrarea sudică a canalului de la Suez, potrivit site-ului Vesselfinder.
“Nava container a eșuat accidental, probabil după ce a fost lovită de o rafală de vânt”, a declarat Evergreen Marine Corp.
În urma incidentului, zeci de nave așteptau să folosească Canalul Suez.
Potrivit unor surse maritime, 30 de nave sunt staționare la intrarea nordică a Canalului și alte trei la intrarea sudică.
Aproape 19.000 de nave au folosit Canalul Suez anul trecut, potrivit SCA. (Anima News)

Lasă un răspuns