Israel: Președintele Knessetului confirmă că Yair Lapid este capabil să formeze un guvern. Dar…

Președintele Parlamentului israelian (Knesset), Yariv Levin (foto), a declarat luni, în mod oficial, că liderul Yesh Atid, Yair Lapid, este în măsură să formeze un guvern, dar nu a dat încă o dată pentru votul de încredere în noua coaliție.

Data de 14 iunie a fost propusă inițial, dar nu a fost confirmată.
“Un anunț cu privire la data votului va fi emis ulterior”, a declarat Yariv Levin.
Decizia lui Levin pare să aibă ca scop să-i ofere premierului Benyamin Netanyahu și blocului religios de dreapta mai mult timp pentru a încerca să zădărnicească “schimbarea de guvern”, în timp ce partidele care formează noua coaliție cer un vot rapid.
Netanyahu a declarat duminică că va face totul pentru a contracara guvernul, pe care îl consideră “periculos”.
Săptămâna trecută, Naftali Bennett a anunțat că va forma un guvern cu Yair Lapid, cu partidele de stânga Meretz și Avoda, cu partidul islamist Ra’am și cu partidul Noua Speranță.
De la acest anunț, securitatea a fost întărită în jurul deputaților din partidul lui Bennett, ”Yamina”, autoritățile temându-se de “crimă politică”, deoarece mulți alegători de dreapta “s-au simțit trădați”.
Potrivit noului guvern, Naftali Bennett ar urma să fie prim-ministru timp de doi ani și apoi să-i lase locul lui Yair Lapid. (Anima News)

Lasă un răspuns