Israelul dorește să construiască legături cu națiunile musulmane din Asia de Sud-Est

Israelul este pregătit să lucreze la construirea de legături cu țările cu majoritate musulmană din Asia de Sud-Est, a declarat ambasadorul israelian în Singapore, în pofida condamnării de către acestea, în luna mai, a atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Cele trei state cu majoritate musulmană din regiune – Indonezia, Malaezia și Brunei – au reproșat dur represaliile Israelului în timpul celor 11 zile de ostilități cu gruparea teroristă Hamas.
Indonezia, Malaezia și Brunei au îndemnat Națiunile Unite să intervină și să oprească “atrocitățile împotriva poporului palestinian”.
Cele trei țări nu au legături oficiale cu Israelul și au cerut în repetate rânduri să se pună capăt “ocupației israeliene a teritoriilor palestiniene și să se ajungă la o soluție cu două state, bazată pe frontierele dinaintea războiului din 1967 din Orientul Mijlociu”.
Sagi Karni, ambasadorul Israelului la Singapore, a declarat că, criticile liderilor celor trei națiuni “nu sunt oneste” și ignoră “adevărata natură a conflictului”, care, potrivit acestuia, este între Israel și Hamas, nu cu poporul palestinian.
“Hamas este o organizație antisemită … Nu sunt sigur că mulți oameni implicați în dezbaterile din social media înțeleg cu adevărat natura radicală și fascistă a Hamas”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu video.
Karni a declarat că Israelul a recunoscut că au existat victime civile în timpul celor 11 zile de ostilități, dar că singura modalitate de a avea un impact semnificativ asupra a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu este construirea de relații cu Israelul.
“Suntem gata să discutăm, suntem gata să ne întâlnim, iar ușa este deschisă în ceea ce ne privește. Nu cred că este atât de greu să ne găsești”, a spus el.
Ăn afară de Singapore, Israelul are ambasade în Vietnam, Thailanda, Filipine și Myanmar.
Reamintim că patru state arabe – Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Sudan și Maroc – au convenit anul trecut să normalizeze relațiile cu Israelul în cadrul unor acorduri negociate de SUA. (Anima News)

Lasă un răspuns