Israel: Ministrul Apărării cere o comisie de anchetă în cazul submarinelor

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, va prezenta un proiect de rezoluție pentru înființarea unei comisii de anchetă de stat în cazul submarinelor în care este acuzat fostul premier Benjamin Netanyahu.

În acest caz, mai multe persoane apropiate lui Netanyahu sunt suspectate că au băgat în buzunar sume importante de bani printr-o schemă de mită masivă în achiziționarea de către Israel a unor submarine militare și a altor nave proiectate de gigantul industrial german ThyssenKrupp și destinate să apere câmpurile de gaze din largul coastelor statului evreu, pentru două miliarde de dolari.
Comisia de anchetă va avea capacitatea de a examina cazul în profunzime și în mod independent, spre deosebire de comisia ministerială, pe care ministrul Apărării a încercat să o înființeze la sfârșitul anului 2020.
Proiectul de hotărâre va fi înaintat Secretariatului General al Guvernului în viitorul apropiat, după finalizarea activității personalului Ministerului Apărării și coordonarea cu Procurorul General.
“Mă aștept ca, de data aceasta, toți miniștrii guvernului să susțină înființarea comisiei. Întrebările nu trebuie să rămână fără răspuns și trebuie să se tragă concluzii”, a declarat Benny Gantz. (Anima News)

Lasă un răspuns