“Un scut împotriva Israelului”: Nasrallah îl felicită pe Ebrahim Raisi pentru victoria sa în alegerile prezidențiale din Iran

Liderul grupării teroriste libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, l-a felicitat duminică pe ultraconservatorul Ebrahim Raisi pentru victoria sa în alegerile prezidențiale iraniene, calificându-l drept un “scut” împotriva Israelului și a altor “agresori”.

Ebrahim Raisi, un fost șef al sistemului judiciar iranian, a obținut aproape 62% din voturi în alegerile de vineri, cu o prezență la urne de 48,8%, după ce cei mai serioși rivali ai săi s-au retras sau au fost descalificați.
“Victoria dumneavoastră a reînnoit speranțele poporului iranian și ale popoarelor din regiune, care văd în dumneavoastră un scut puternic și un sprijin (…) pentru rezistența împotriva agresorilor”, a declarat Hassan Nasrallah, a cărui grupare Hezbollah este susținută de Iran.
De asemenea, gruparea teroristă palestiniană Hamas l-a felicitat pe Raisi într-un comunicat.
“Îi cerem lui Dumnezeu să îi acorde succes în conducerea Republicii Islamice Iran (…) și să perpetueze pozițiile onorabile ale Iranului de solidaritate cu Palestina și cu cauza sa dreaptă și de susținere a fermității poporului palestinian”, a declarat Hamas, care este de asemenea sprijinit financiar de regimul mullahilor.
În schimb, premierul israelian Naftali Bennett a declarat că Ebrahim Raisi “nu a fost ales de popor, ci de [liderul suprem Ali] Khamenei.
“L-au ales pe călăul de la Teheran… omul infamat printre iranieni și în întreaga lume pentru că a condus comitetele morții, care au executat mii de cetățeni iranieni nevinovați timp de ani de zile”, a spus el.
Raisi a devenit, de asemenea, primul președinte iranian în exercițiu care a fost sancționat de guvernul american înainte de preluarea mandatului, din cauza implicării sale în execuții în masă și a perioadei în care s-a aflat în fruntea sistemului judiciar iranian, considerat deosebit de crud. (Anima News)

Lasă un răspuns