Israelul a bombardat o fabrică de arme a Hamas în Fâșia Gaza ca represalii la lansarea de baloane incendiare

Israelul a lansatt în noaptea de joi spre vineri lovituri aeriene asupra unor ținte teroriste din Fâșia Gaza, ca represalii la lansările de baloane incendiare din teritoriul palestinian care au provocat incendii în Israel.

Atacurile israeliene au lovit locuri de antrenament, dar nimeni nu a fost rănit, au declarat surse de securitate din cadrul mișcării teroriste islamiste Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza.
“Ca răspuns la baloanele incendiare lansate în direcția teritoriului israelian, avioane de luptă (militare) au lovit (…) un sit de fabricare a armelor aparținând organizației teroriste Hamas”, a precizat armata israeliană într-un comunicat.
Joi, baloane incendiare lansate din Gaza au provocat patru incendii în Israel, potrivit unei declarații a serviciului israelian de pompieri.
“Patru incendii au izbucnit în regiunea Eshkol”, în apropiere de Fâșia Gaza, a precizat brigada de pompieri, adăugând că experții au ajuns la concluzia că sursa incendiilor a fost “baloane incendiare”.
Incendiile au fost rapid ținute sub control, au declarat pompierii.
La 18 iunie, forțele aeriene israeliene au bombardat ținte teroriste Hamas din Fâșia Gaza ca represalii la lansarea de baloane incendiare în Israel.
A fost a doua rundă de fricțiuni de la intrarea în vigoare a unei încetări a focului la 21 mai, care a pus capăt unui război de 11 zile cu Hamas.
Premierul israelian Naftali Bennett a declarat joi, la o ceremonie militară, că Israelul “nu așteaptă cu nerăbdare să lupte”, dar că, dacă va fi “necesar”, statul evreu “nu va ezita” cu un “răspuns masiv și puternic”. (Anima News)

Lasă un răspuns