Israel: Noile restricții privind coronavirus

O reuniune de urgență pentru a discuta despre numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus s-a încheiat marți seară, iar înalți oficiali israelieni au propus o serie de măsuri suplimentare pentru a reduce rata de infectare cu coronavirus.

La reuniune, condusă de premierul israelian Naftali Bennett, au participat ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz (Meretz), directorul general al biroului primului ministru, directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, șefa serviciilor de sănătate publică, Dr. Sharon Alroy-Preis, comisarul pentru coronavirus, profesorul Salman Zarka, și profesioniști din cadrul ministerelor de Finanțe și Sănătate.

Printre noile recomandări se numără și aplicarea programului Green Pass la toate întreprinderile din Israel. În cadrul permisului verde extins, toate persoanele cu vârsta de trei ani și peste ar trebui să prezinte dovada de recuperare, vaccinare sau un test recent negativ pentru coronavirus. Testele în masă ar urma să fie efectuate în întreaga țară, în scopul identificării persoanelor infectate și al punerii lor în carantină, în încercarea de a rupe lanțul de infectare.
Programul Green Pass s-ar aplica la marea majoritate a întreprinderilor și instituțiilor publice și private din Israel, inclusiv, printre altele: piscine, săli de sport, instituții academice, toate evenimentele culturale și sportive, toate conferințele și expozițiile, muzee, biblioteci, restaurante, hoteluri și altele.
Plata pentru testare se va face după cum urmează: Copiii cu vârste între 0 și 3 ani sunt scutiți de Green Pass; de la 3 la 12 ani, testarea va fi finanțată de guvern; pentru vârstele de la 12 ani în sus, testarea va fi plătită în mod privat de către fiecare persoană, dacă aceasta a ales să nu primească vaccinul coronavirus.
Testele rapide vor fi valabile pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce testele PCR tradiționale vor fi valabile pentru 72 de ore.
În zilele următoare, va exista o creștere semnificativă a disponibilității testelor rapide de testare a coronavirusului, pentru a permite cât mai multor persoane să aibă acces la aceste teste.
Data de aplicare a noilor reguli privind permisul verde va fi decisă astăzi, miercuri, în conformitate cu pregătirile pentru punerea în aplicare a sistemului de testare rapidă; există deja 150 de locații pentru testare rapidă în întreaga țară, iar planul este de a dubla cel puțin acest număr.
S-a decis, de asemenea, să se recomande ca evenimentele organizate în case particulare și în locații similare, unde nu se aplică normele privind permisul verde, să fie obligate să limiteze adunările după cum urmează: până la 50 de persoane în spații închise și până la 100 de persoane în spații deschise.
Cabinetul Coronavirus se va reuni astăzi, miercuri, pentru a discuta recomandările și a le aproba.
Duminică, restricțiile privind Green Pass au fost extinse pentru a include toate adunările de orice dimensiune, fie că sunt în interior sau în aer liber. de asemenea, s-a cerut birourilor guvernamentale și angajatorilor din sectorul public să reducă numărul de persoane care lucrează la birou la 50%, restul lucrând de acasă.
În plus, adulții vaccinați care îngrijesc pacienți cu coronavirus sub 12 ani sau alte persoane neajutorate sunt obligați să intre în carantină. (Anima News)

Lasă un răspuns