Un general iranian afirmă că Israelul este “condamnat să dispară”

Comandantul forțelor aerospațiale ale Gardienilor Revoluției iraniene a declarat joi că Israelul este “condamnat să dispară” și că orice acțiune a Ierusalimului împotriva Republicii Islamice va grăbi această dispariție.

Șefii securității israeliene și-au intensificat recent retorica împotriva Iranului, șeful Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kochavi, avertizând marți că armata își intensifică pregătirile pentru un posibil atac asupra instalațiilor nucleare iraniene.
În aceeași zi, ministrul Apărării, Benny Gantz, a declarat că Israelul va desfășura operațiuni “nemaiîntâlnite în trecut” dacă va izbucni un război regional.
Luând cuvântul la o ceremonie la Teheran, Amir Ali Hajizadeh a ironizat Israelul pentru că este “singurul regim din lume care se ceartă despre cum să supraviețuiască”, potrivit agenției iraniene de știri Tasnim.
“Regimul (sionist) care argumentează despre existența sa este condamnat la dispariție și nu poate vorbi despre distrugerea altor țări”, a adăugat Hajizadeh.
Ca răspuns la remarcile recente ale oficialilor israelieni, el a declarat că statul evreu “poate fi capabil să înceapă o bătălie, dar Republica Islamică este cea care o va încheia, punând capăt regimului sionist. Dacă îi oferă Republicii Islamice o scuză, nu va face decât să-i grăbească sfârșitul.”
În ianuarie, Kochavi a anunțat că a ordonat armatei să înceapă să elaboreze noi planuri de atac pentru un atac asupra instalațiilor nucleare iraniene, iar luna trecută guvernul ar fi alocat miliarde de shekeli pentru a face planurile viabile. (Anima News)

Lasă un răspuns