Arabia Saudită: “Există un respect reciproc real între musulmani și evrei”, declară primul rabin stabilit la Riad

Pentru prima dată, un rabin a ales să se stabilească la Riad, capitala Arabiei Saudite, o țară tradițional extrem de conservatoare și patria islamului.

“Întotdeauna a fost visul meu să fac o misiune în tot Orientul Mijlociu”, a declarat rabinul Jacob Yisraell Herzog pentru i24NEWS.
“În urmă cu câțiva ani, mi s-a vorbit despre Neom, proiectul de oraș futurist care se construiește în Arabia Saudită, și am întrebat unde își vor găsi locul alte religii în acest nou oraș. Nu am primit un răspuns precis la întrebarea mea”, a spus el.
“De asemenea, am întâlnit din ce în ce mai mulți oameni care lucrează în Arabia Saudită și așa mi-am dat seama că sunt mulți evrei care trăiesc acolo”, a continuat el.
Ceea ce a vrut să facă Jacob Yisraell Herzog “a fost să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în Arabia Saudită” și a decis să meargă acolo.
Bine primit în statul din Golf, care nu are relații oficiale cu Israelul, Herzog a dorit “să îi ajute pe evreii care vin aici, indiferent cât timp rămân, și orice putem face pentru ei”.
“Într-un context mai larg, cred că aduc o valoare adăugată reală Regatului”, a spus el, adăugând că prezența unui rabin în țară este “un element pozitiv pentru toți cei care doresc să vină aici”.
“Oamenii evrei se simt liniștiți, se tem mai puțin pentru siguranța lor, așa că eu cred că noi chiar aducem ceva Arabiei Saudite ca regat”, a spus el.
“Plănuim să înființăm un centru evreiesc și știu că liderii, legislatorii și factorii de decizie vor înțelege importanța acestui proiect pentru Regat”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns