Israel/Coronavirus: “Al cincilea val a început deja” (Coordonatorul național al luptei împotriva Corona)

Profesorul Salman Zarka (foto), coordonatorul național al luptei împotriva coronavirusului, a declarat că cel de-al cincilea val de infecții din Israel a început deja.

“Nu mai suntem între valuri. Ne aflăm la începutul unui val”, a declarat Zarka pentru postul public de televiziune Kan.

“Când ne-am gândit la un al cincilea val, nu ne-am gândit la această creștere, ci la o nouă variantă din străinătate, la ceea ce se întâmplă acum în Europa. Această creștere a coeficientului de infecție este prea rapidă și prea timpurie, nu vreau să o numesc un al cincilea val sau un val, vreau ca populația să fie capabilă să o oprească și să revină la cifre descendente”, a adăugat el.

Ilana Gans, oficial al Ministerului Sănătății, a alertat autoritățile cu privire la creșterea numărului de noi cazuri zilnice, în cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru Constituție, Lege și Justiție a Knesset-ului.

“Săptămâna trecută am observat o creștere a numărului de cazuri zilnice de coronavirus și a coeficientului de infecție. Există o creștere reală a infecțiilor, iar acestea nu sunt numere mici”, a spus ea.
Ilana Gans a precizat că miercuri dimineață coeficientul de infectare a crescut la 1,08 și că majoritatea cazurilor noi sunt copii care, până săptămâna aceasta, nu au putut primi vaccinul Covid.

“Masa critică este reprezentată de copiii care nu sunt vaccinați, cei mai mulți dintre ei având între 6 și 11 ani”, a spus ea.

Gans a mai atribuit creșterea numărului de cazuri “populației nevaccinate și nu începutului de scădere a imunității”.

Numărul de cazuri noi înregistrate zilnic este, de asemenea, în ușoară creștere (605 între marți și miercuri). Deocamdată, cabinetul Corona consideră că nu trebuie impuse noi restricții. (Anima News)

Lasă un răspuns