Siria: Lovituri aeriene atribuite Israelului în portul sirian Latakia din vestul țării

Agenția oficială de presă siriană (SANA) afirmă că lovituri aeriene israeliene au lovit luni seară containere în portul Latakia, în vestul Siriei, un atac rar asupra unor instalații strategice din țară.

“Bombardamentul a incendiat o serie de containere comerciale, fără a provoca victime”, a declarat o sursă militară siriană, citată de SANA.
Fotografiile publicate de SANA au arătat un incendiu în parcul de containere. Televiziunea de stat siriană a asigurat ulterior că “echipele de pompieri au menținut sub control incendiul din portul Latakia”.
De la începutul războiului din Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, vizând poziții ale forțelor iraniene și ale Hezbollah, care luptă alături de regimul de la Damasc.
Armata israeliană nu a comentat imediat informația, dar Israelul, care își recunoaște rareori operațiunile în Siria, afirmă cu regularitate că nu va lăsa această țară să devină capul de pod al Teheranului.
Cea mai recentă rundă de lovituri a avut loc la 24 noiembrie, vizând zone din centrul Siriei, unde Hezbollahul libanez își are sediul. (Anima News)

Lasă un răspuns