Israel / Meteo: Scădere semnificativă a temperaturilor, dimineața furtuni de praf, ploi de la prânz în toate zonele țării

În cursul zilei de astăzi, miercuri, va avea loc o scădere semnificativă a temperaturilor și cerul va fi parțial noros.

De asemenea, vor sufla vânturi puternice și în sudul țării se vor produce furtuni de nisip. Dimineața sunt așteptate ploi locale în nordul țării. Spre amiază ploaia se va intensifica și se va extinde treptat în centrul țării, însoțite de furtuni.
Există riscul de inundații în câmpia de coastă și sunt posibilă ninsori pe Muntele Hermon.
Există, de asemenea, temeri de inundații în deșertul Iudeei și la Marea Moartă.
Ministerul Protecției Mediului și Ministerul Sănătății au avertizat că astăzi se preconizează o poluare a aerului foarte mare în Negev și în restul țării din cauza unei furtuni de praf.
Poluarea aerului prognozată este legată de o depresiune adâncă peste estul Mediteranei, care va provoca vânturi puternice de sud-vest și va transporta praf din Peninsula Sinai, generând furtuni de nisip locale în Negev.
Din acest motiv, Ministerul Protecției Mediului împreună cu Ministerul Sănătății recomandă persoanelorr sensibile – inclusiv bolnavii de inimă, bolnavii de plămâni, vârstnicii, copiii și femeile însărcinate – să evite activitatea fizică intensă în aer liber. Pentru restul populației se recomandă reducerea exercițiilor fizice intense în aer liber.
În cursul după-amiezii și serii de astăzi se prognozează îmbunătățirea calității aerului, odată cu modificarea debitului și debutul ploilor în nordul și centrul țării.
În Negev, se va observa o îmbunătățire a calității aerului în timpul nopții.
Temperaturile prognozate pentru astăzi la ora prânzului: Ierusalim – 13 grade; Tel Aviv – 19; Haifa – 17; Safed – 13; Katzrin – 15; Tveria (Tiberiada) -16; Nazaret – 14; Afula – 12; Beit Shean – 14; Lod – 16; Așdod – 14; Ein Gedi – 10; Beer Sheva – 14; Mitzpe Ramon – 12; Eilat – 15. (Anima News)

Lasă un răspuns