Israelul ridică interdicția de călătorie în țările roșii pentru unii cetățeni cu dublă cetățenie / 69 țări excluse de pe lista țărilor roșii

Cetățenii israelieni cu altă naționalitate, care lucrează în străinătate sau au rude de gradul întâi sau doi în străinătate ar trebui să beneficieze în curând de o excepție pentru a călători chiar dacă destinația lor se află pe lista țărilor “roșii”, în care israelienii nu au voie să călătorească.

Măsura a fost votată miercuri de Comisia pentru Constituție, Lege și Justiție a Knessetului și se referă la cele 15 țări care rămân pe lista destinațiilor interzise, după ce guvernul a eliminat aproximativ 50 dintre ele printr-un vot de aseară.

Până acum, israelienii care doreau să călătorească în țările “roșii” trebuiau să obțină permisiunea unui comitet special de excepții.

Dar nu au fost acordate scutiri pentru cei care trebuiau să călătorească pentru muncă.
În plus, în cele mai multe cazuri, imigranții nu-și puteau vizita rudele de gradul întâi, cu excepția cazurilor de urgență umanitară.

Marți seară, guvernul a redus lista țărilor în care israelienii nu au voie să călătorească, dar a adăugat Mexicul, pe listă rămânând Franța, SUA și Canada, Portugalia, Spania,
Elveția și Marea Britanie.

Restul de 69 de țări de pe listă au fost excluse, inclusiv majoritatea națiunilor africane, precum și Italia, Irlanda și Germania, care sunt țări “portocalii”.

În plus, Ministerul israelian al Sănătății a reamintit că orice persoană care intră în Israel dintr-o țară roșie va trebui să intre în carantină timp de 14 zile, cu posibilitatea de a pleca mai devreme, în cazul în care va avea două teste PCR negative după șapte zile.

Persoanele vaccinate sau cele care s-au vindecat de Covid-19, care se întorc dintr-o țară “portocalie”, vor trebui să intre în carantină timp de trei zile, cu condiția ca testele PCR să fie negative în prima și a treia zi. (Anima News)

Lasă un răspuns