Paris: Escroci franco-israelieni au înșelat francezi cu peste 1 milion de euro

Trei israelieni au fost judecați în curând în Franța sub acuzația de fraudă. Toți trei au fost acuzați de autoritățile franceze de o fraudă de amploare care a afectat 150 de companii și 43 de persoane fizice.

Inculpații, atât cetățeni israelieni, cât și francezi, s-au dat drept manageri de top și bancheri francezi și au obținut în mod fraudulos un total de 1,1 milioane de euro de la funcționari din 150 de companii și 43 de persoane fizice.
Acțiunile lor au afectat, de asemenea, o rețea de furnizori ai marilor magazine franceze. Doi dintre inculpați au fost extrădați luna trecută de Israel, în timp ce un al treilea a fost arestat pe un aeroport din Paris.
Infractorii lucrau “de la distanță” din Israel. Victimele din Franța au primit apeluri de la un presupus mare funcționar din cadrul ministerului local de finanțe, care le-a cerut să transfere fonduri pentru a ajuta guvernul să îi sprijine pe cei afectați de coronavirus. De asemenea, alți cetățeni au fost convinși prin telefon să investească în construcția de parcări, care în realitate nu existau.
Acesta nu este nici pe departe primul caz de fraudă telefonică împotriva francezilor comisă din Israel de infractori cu dublă cetățenie.
De exemplu, în martie 2020, un tribunal din Paris a condamnat la închisoare doi cetățeni israelieni de naționalitate franceză acuzați de fraudarea unor oameni de afaceri bogați. Inculpații au efectuat apeluri din Israel folosind un software special care, atunci când au fost apelați, a arătat numărul lor ca fiind în limba franceză, iar apelantul s-a dat drept ministrul francez Jean-Yves Le Drian. Aceștia au convins mai mulți lideri religioși și oameni de afaceri să le “doneze” cel puțin 55 de milioane de euro pentru “plata unei răscumpărări pentru eliberarea jurnaliștilor capturați de SI în Siria”.
Gilbert Chikley (54 de ani) și Anthony Lazarovich (35 de ani) au negat acuzațiile care li se aduc.
Cu toate acestea, instanța l-a condamnat pe Chikley, despre care se crede că a pus la cale operațiunea, la 11 ani de închisoare și la o amendă de 2 milioane de euro, în timp ce asociatul său, Lazarovic, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și la o amendă de 1 milion de euro.
Un alt inculpat a fost eliberat, iar alți patru complici au fost condamnați la pedepse de până la cinci ani de închisoare. (Anima News)

Lasă un răspuns