Adunarea Generală a ONU condamnă Rusia cu o largă majoritate: Israelul a susținut decizia

Războiul din Ucraina a intrat astăzi (joi) în cea de-a șaptea zi, după alte numeroase atacuri ale armatei ruse asupra mai multor orașe din țară.

Peste 20 de persoane au fost ucise în atentate cu bombă la Harkov în ultima zi.
Potrivit Rusiei, forțele militare rusești au preluat controlul asupra orașului Kherson, dar Ucraina neagă aceste acuzații.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a atacat pe omologul său rus, Putin, afirmând că va impune noi sancțiuni oligarhilor apropiați acestuia.

De asemenea, ONU a condamnat ferm invazia rusă în Ucraina, Israelul votând în favoarea acesteia.
Organizația Națiunilor Unite a votat pentru condamnarea “agresiunii” Rusiei împotriva Ucrainei cu 141 de voturi pentru și 35 de abțineri.

Cele cinci țări care s-au opus textului au fost: Rusia, Siria, Coreea de Nord, Eritreea și Belarus.

China, India și Iran s-au numărat printre cei care s-au abținut.
Israelul a susținut textul.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a scris pe Twitter: “Mândră să asist la votul istoric și copleșitor în favoarea Ucrainei și a Cartei ONU.
141 de state membre ale ONU au votat pentru a susține Ucraina și pentru a trage Rusia la răspundere”.

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a transmis pe Twitter aprecierea sa pentru sprijinul global, cu “un apel ferm către Federația Rusă pentru a opri imediat atacul perfid asupra Ucrainei. Mulțumesc fiecărui stat care a votat pentru”
.
“Rezultatele votului [ONU] demonstrează în mod convingător că s-a format o coaliție globală anti-Putin și că aceasta funcționează. Lumea este cu noi. Adevărul este cu noi. Victoria va fi a noastră”, a scris el pe Twitter.

Secretarul general al ONU a declarat că Adunarea Generală a ONU a “vorbit”.

Adunarea Generală a vorbit “tare și răspicat: Puneți capăt ostilităților din Ucraina – acum. Arme tăcute – acum. Deschideți ușa dialogului și a diplomației – acum”, a declarat Guterres.

“Nu avem niciun moment de pierdut. Efectele brutale ale conflictului sunt vizibile”, a spus el, avertizând că “situația s-ar putea înrăutăți”. (Anima News)

Lasă un răspuns