După aproximativ trei ore, întâlnirea Bennett-Putin de la Moscova s-a încheiat

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit astăzi (sâmbătă) la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei medieri între Moscova și Kiev.

Biroul lui Bennett a declarat că premierul a plecat în secret la Moscova în cursul dimineții. de sâmbătă. De asemenea, s-a raportat că Bennett a fost însoțit în această vizită de șeful Consiliului de Securitate Națională, Dr. Eyal Hulta, de consilierului politic Shimrit Meir și de purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Matan Sidi.

Avionul cu care a decolat Bennett aparține Mossad-ului și, prin urmare, vestea vizitei nu a fost dezvăluită. Doar Gantz, Lapid și Liberman au fost informați de întâlnire.
Aceasta a fost prima întâlnire a lui Putin cu un șef de stat occidental de la izbucnirea războiului.
Se crede că Bennett încearcă să formuleze un compromis care să pună capăt războiului, pe fondul unei serii de discuții cu Putin și Zalansky săptămâna trecută și al poziționării Israelului ca țară neutră în criză.
Bennett pare să fi așteptat câteva ore pentru a începe o întâlnire, deoarece zborul a plecat dimineața, în timp ce conversația a început abia după-amiaza târziu.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că Putin este cunoscut pentru faptul că întârzie foarte mult la întâlniri, chiar și în zilele lucrătoare.
Întâlnirea dintre premierul Naftali Bennett și președintele rus Vladimir Putin s-a încheiat după trei ore, a declarat o sursă politică.
Bennett, s-a raportat, se coordonează cu SUA, Germania și Franța și se află în dialog constant cu Ucraina.
Întâlnirea a avut loc după o lungă serie de discuții pe care premierul le-a avut cu liderii în cursul săptămânii trecute.
De asemenea, Bennett a discutat cu președintele Putin despre soarta israelienilor și a comunităților evreiești în urma conflictului.
În cadrul reuniunii s-a discutat, de asemenea, despre stadiul negocierilor nucleare de la Viena.
Premierul a exprimat poziția Israelului, care se opune revenirii la acordul nuclear.
Președintele Zalanski a refuzat să primească un apel telefonic de la Bennett.
Biroul premierului a informat Casa Albă și oficialii ucraineni înainte de întâlnirea de sâmbătă, au declarat oficiali israelieni, potrivit presei israeliene.
Bennett, prim-ministrul ortodox al Israelului, a zburat la Moscova în ziua de Shabbat, ceea ce legea evreiască le interzice evreilor practicanți, deși se fac excepții în situații medicale sau de securitate în care viața este amenințată.
Elkin este, de asemenea, religios.
Bennett a avut două convorbiri telefonice consecutive cu Putin și cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky în ultimele zile, în timp ce Moscova își continua invazia în țara vecină.
Israelul a căutat o cale de mijloc evazivă în acest conflict: să se poziționeze de partea aliaților săi occidentali, evitând în același timp o ruptură cu Moscova.
Forțele rusești controlează spațiul aerian al Siriei vecine, unde avioanele israeliene operează adesea împotriva milițiilor afiliate Iranului; Israelul consideră Iranul o amenințare existențială.
Israelul s-a oferit în repetate rânduri să medieze negocierile pentru a pune capăt invaziei. Oficialii ucraineni au declarat, de asemenea, că susțin această idee, dar inițiativa nu a mers încă mai departe.
Marți, Bennett a declarat că Israelul încearcă să “ajute într-un mod discret”, păstrându-și în același timp propriile interese strategice.
Israelul și-a exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean și a trimis un transport de 100 de tone de ajutor umanitar. Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a condamnat invazia ca fiind o “încălcare a ordinii internaționale”.
Dar Bennett a evitat să-l numească pe Putin, a respins cererile ucrainene de echipamente militare și s-a angajat să mențină o politică prudentă.
“De la început, statul Israel a adoptat o abordare măsurată și responsabilă, care ne permite nu doar să ne protejăm interesele, ci și să fim de ajutor, să fim un actor de încredere – unul dintre puținii care pot comunica direct cu ambele părți – și să ajutăm dacă este necesar”, a declarat Bennett într-un discurs susținut marți.
Rusia și Ucraina sunt așteptate să organizeze luni o a treia rundă de discuții pentru a pune capăt ostilităților, a declarat sâmbătă negociatorul ucrainean David Arakhamiya într-o postare pe Facebook, fără a oferi mai multe detalii.
Primele două runde de discuții pentru rezolvarea războiului dintre Rusia și Ucraina nu au reușit să producă niciun progres, deși ambele părți au convenit să se întâlnească din nou. (Anima News)

Lasă un răspuns