Războiul din Ucraina: Premierul israelian Bennett a vorbit din nou cu Putin și Zelensky

Premierul israelian Naftali Bennett a părăsit luni seară ședința cabinetului privind politica guvernamentală referitoare la refugiații ucrainieni, pentru a răspunde la un apel telefonic de la președintele rus Vladimir Putin, a declarat un oficial diplomatic.

Convorbirea a durat aproximativ o oră și jumătate, iar cei doi bărbați au discutat despre eforturile de a obține o încetare a focului în Ucraina, precum și despre acțiunile de a permite accesul ajutorului umanitar israelian, a precizat oficialul.
Conform acestuia, Putin s-a plâns lui Bennett de acțiunile “barbare” ale soldaților ucraineni în regiunea Donetsk din estul Ucrainei, controlată de separatiști, unde Rusia spune că 20 de civili au fost uciși. Această informație nu a fost confirmată.
După ce și-a încheiat convorbirea de o oră și jumătate cu președintele rus Vladimir Putin, Naftali Bennett a vorbit la telefon și cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.
“Am făcut schimb de informații despre măsurile noastre comune și ale partenerilor noștri în contextul agresiunii rusești. Am convenit asupra acțiunilor viitoare”, a scris Zelensky pe Twitter.
Perspectiva ca Ierusalimul să găzduiască un summit al negociatorilor ucraineni și ruși pentru a ajunge la o încetare a focului rămâne deosebit de vagă, după convorbirea președintelui Vladimir Putin cu premierul Naftali Bennett, relatează Channel 12.
Un oficial israelian a declarat că această convorbire a urmat convorbirii lui Bennett cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky de sâmbătă seara.
Israelul a negat sâmbătă acuzațiile unui oficial ucrainean potrivit cărora statul evreu i-ar fi cerut președintelui ucrainean să accepte termenii propuși de Moscova pentru a pune capăt conflictului dintre Rusia și Ucraina. (Anima News)

 

Lasă un răspuns