Atentatul cu bombă din Israel/Beersheva: Ministrul securității Bar-Lev stârnește controverse referindu-se la “teroristul ucis”

Ministrul israelian al Securității Publice, Omer Bar-Lev, a stârnit din nou controverse vineri, după ce a declarat că teroristul din atacul de la Beersheva, care a ucis marți patru israelieni, “a fost ucis”.

Un tweet al purtătorului său de cuvânt care citează din discursul său de la începutul zilei a menționat “teroristul ucis”, în loc de “lichidat”, provocând critici puternice din partea publicului israelian.
La înmormântarea uneia dintre victime, miercuri, ministrul a creat deja un scandal declarând că “toate forțele vor fi mobilizate pentru a-i vâna pe teroriști și a-i băga în închisoare”, deși teroristul beduin fusese împușcat pe loc de civili înarmați.
În plus, numărul de cereri de permise de port-armă aproape s-a triplat de la atacul terorist de marți.
Canalul 12 relatează că în ziua atacului au fost înregistrate 244 de cereri de permise, față de aproximativ 60 în condiții normale.
Teroristul beduin din orașul Hura a ucis mai întâi un israelian aflat pe bicicletă, înainte de a înjunghia mai multe persoane, dintre care trei au murit din cauza rănilor.
Supravegherea poliției a fost intensificată în întreaga țară, deoarece autoritățile se tem de un nou atac în perioada premergătoare Ramadanului. (Anima News)

Lasă un răspuns