Israel: ACTUALIZARE – Doi morți și 8 răniți într-un schimb de focuri pe strada Dizengoff din Tel Aviv (VIDEO)

Două persoane au fost ucise și opt persoane au fost rănite – unele grav – în ceea ce pare a fi un atac terorist cu focuri de armă în centrul Tel Avivului, joi seara. Atacul a avut loc în mai multe locații de pe strada Dizengoff, o scenă populară plină de restaurante și baruri din principalul oraș israelian.

 

Există temerea că bărbatul înarmat este încă în libertate, iar forțe de securitate numeroase – poliție și soldați – aleargă pe principalul bulevard din Tel Aviv în căutarea atacatorului. Poliția cere populației să rămână acasă și să părăsească străzile până când atacatorul va fi prins.

Cel puțin patru dintre răniți ar fi în stare critică sau gravă, potrivit Centrului medical Sourasky.

Premierul Naftali Bennett și ministrul Apărării Benny Gantz se îndreptă spre cartierul general militar Kirya din Tel Aviv și primesc actualizări periodice cu privire la atac.
Se pare că cel puțin doi trăgători sunt încă în libertate, iar poliția cerea publicului să nu se apropie de locul faptei și să rămână în casă și să își încuie ușile.
Presupusul atac a fost cel mai recent dintr-o serie de atacuri mortale care au început luna trecută în Beersheba, Hadera și Bnei Brak.
Până în prezent, 11 israelieni au fost uciși în aceste atacuri.
Forțele de securitate au fost în alertă maximă în ultimele săptămâni, pe fondul valului de atacuri teroriste și a îngrijorărilor legate de noi atacuri în timpul lunii Ramadanului și a apropiatei sărbători de Paște.
Ultimul atac armat de pe strada Dizengoff a avut loc în 2016, când două persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite într-un bar din zonă. (Anima News)

Lasă un răspuns