Marine Le Pen: “Franța pledează pentru crearea unui stat palestinian”

“Conflictul israeliano-palestinian nu poate fi rezolvat decât prin crearea unui stat palestinian independent, viabil și democratic, care să trăiască în pace și securitate alături de Israel, pe granițe bazate pe liniile din 1967. Aceasta este o soluție corectă, echitabilă și convenită pentru problemele refugiaților”, a declarat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, candidata la președinția Franței, Marine Le Pen.

“Din motive de coerență și pentru că mi se pare corect din punct de vedere politic, istoric și moral, voi rămâne fidelă liniei oficiale a Quai d’Orsay, și anume angajamentul Franței față de soluția celor două state”, a declarat ea.
Potrivit ei, poziția franceză reprezintă “singura soluție care poate satisface aspirațiile naționale ale israelienilor și palestinienilor”.
“Franța pledează pentru crearea unui stat palestinian și consideră că Ierusalimul trebuie să devină capitala ambelor state în așteptarea unei reglementări negociate a conflictului și în conformitate cu dreptul internațional”, a adăugat ea, subliniind că Parisul nu “recunoaște nicio suveranitate asupra Ierusalimului”.
Ea a mai spus că transferul ambasadei Franței la Ierusalim nu se află pe ordinea de zi și a revenit asupra controversei provocate de comentariile vicepreședintelui său, Jordan Bardella, cu privire la drumul cușer.
Marine Le Pen crede că este candidatul cel mai bine plasat pentru a proteja comunitatea evreiască din Franța. (Anima News)

Lasă un răspuns