Israelul primește cel de-al 30.000-lea imigrant din Ucraina de la începutul invaziei rusești

Israelul a anunțat miercuri că a primit cel de-al 30.000-lea imigrant care a fugit din cauza războiului din Ucraina, la mai puțin de șase luni după ce Rusia a invadat țara vecină.

Mii de persoane din Ucraina sunt așteptate să sosească pe teritoriul israelian în următoarele săptămâni.
Israelul prevăzuse că va primi între 30.000 și 50.000 de noi imigranți din Ucraina și din țările vecine aflate în război, în plus față de miile de refugiați pe care i-a primit deja.
“Facem tot ce putem în cadrul guvernului pentru a-i ajuta să se integreze în mod optim în Israel”, a declarat ministrul israelian al Imigrației, Pnina Tamano-Shata, într-un comunicat.
Potrivit ministerului, aproape toți noii sosiți și-au găsit cazare, doar 421 de persoane fiind încă în hoteluri. Aproximativ 3.300 de persoane s-au stabilit în Haifa, în timp ce alții au ales Tel Aviv și Netanya.
Aproape jumătate dintre cei sosiți au o vârstă care le permite să muncească, iar ministerul a contribuit la promovarea formării profesionale și la plasarea locurilor de muncă, a declarat Tamano-Shata.
“Aducerea de imigranți în Israel dintr-o zonă de război necesită un efort național. Și vom continua acest efort atâta timp cât războiul va continua”, a spus ministrul israelian. (Anima News)

 

Lasă un răspuns