Israelul se află pe ultimul loc în ceea ce privește reducerea numărului de decese pe șosele / România a redus decesele pe șosele cu 12%

Israelul s-a clasat pe ultimul loc într-un recent clasament european privind siguranța rutieră, care a comparat țările din regiune în funcție de capacitatea lor de a reduce numărul anual de decese pe șosele în ultimul deceniu.

Clasamentul, realizat de Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor, a fost prezentat de televiziunea israeliană, după o săptămână tragică pe șosele, în care au fost ucise 19 persoane, inclusiv patru copii.
Aceste decese ridică la 25 numărul total al morților pe șosele numai în primele două săptămâni ale lunii august. În comparație cu 29 de decese rutiere în august 2021.
Conform clasamentului, țările europene au reușit să reducă numărul de decese pe șosele cu o medie de 31% între 2011 și 2021.
În fruntea listei se află Norvegia și Lituania, care au redus numărul de decese rutiere cu peste 50% în această perioadă.
Israelul s-a situat la celălalt capăt al scalei, cu o scădere de numai 4,7% în ultimii zece ani.
România și Ungaria, ambele cu drumuri mult mai mortale în medie decât Israelul, au reușit să reducă și mai mult numărul de decese din 2011, cu scăderi de 12% și, respectiv, 15%.
Ca răspuns la numărul neobișnuit de mare de decese din ultima săptămână, președintele israelian Isaac Herzog a deplâns, într-un tweet, viețile pierdute, spunând că “18 lumi au fost distruse într-o săptămână”.
“Acest lucru este îngrozitor. Războiul împotriva accidentelor de circulație este un război pentru toate viețile noastre”, a adăugat el, îndemnând cetățenii să fie foarte vigilenți “în timp ce conduc, merg pe jos pe orice drum sau intersecție”.
La începutul acestei luni, ministrul israelian al Transporturilor, Merav Michaeli, a anunțat un program multianual de îmbunătățire a siguranței rutiere, cu scopul de a reduce numărul victimelor cu 50%.
În cadrul unui briefing de presă cu șeful Autorității Naționale pentru Siguranță Rutieră (ANSR), Avi Naor, Michaeli a declarat că una dintre măsurile planificate este instalarea a 4.000 de camere de supraveghere.
Potrivit lui Naor, “dincolo de pierderea de vieți omenești, de durerea și suferința familiilor”, accidentele de circulație costă statul 15,76 miliarde de shekeli pe an. El a spus că planul vizează reducerea acestei sume la 10 miliarde de shekeli.
În cadrul acestui plan, țara va fi împărțită în zone geografice specifice, în funcție de nevoile specifice ale acestora.
Acesta va pune un accent deosebit pe șoferii din comunitatea arabă și pe șoferii tineri, camioanele grele, autobuzele, vehiculele de transport și vehiculele pe două roți.
Programul de cinci ani este așteptat să fie lansat oficial în al doilea trimestru al anului viitor, dar depinde de aprobarea bugetului de stat pentru 2023.
În total, 364 de persoane au fost ucise în accidente rutiere în Israel în 2021. (Anima News)

Lasă un răspuns