Israel: Două femei numite în posturi-cheie în cadrul Mossad

Pentru prima dată în istoria Mossad, serviciul secret israelian, două femei au fost numite în posturi-cheie: una ca șefă a chestiunii iraniene, cealaltă ca șefă a direcției de informații.

A. “a crescut” în rândurile Mossadului și lucrează în inima serviciilor de informații de aproximativ 20 de ani. Ea este responsabilă de formarea imaginii și de informațiile strategice privind problema nucleară iraniană, terorismul global și normalizarea cu lumea arabă.
De asemenea, este responsabilă de informații pentru toate operațiunile Mossad și conduce câteva sute de angajați în domeniul colectării de informații, al analizei și al cercetării.

K. este responsabil pentru strategia Mossadului de a face față amenințării iraniene. Ea este responsabilă pentru conducerea campaniei de operațiuni tehnologice și de informații a Mossadului, în colaborare cu Țahal (armata israeliană) și cu toate ramurile securității israeliene. Ea ocupă astfel una dintre cele mai înalte și mai influente poziții din cadrul instituției.

A. și K. vor lucra împreună în departamentul Iran, principalul departament al Mossadului.
“Din momentul în care angajații intră pe ușile noastre, nu există nicio diferență de tratament între femei și bărbați. Multe femei ocupă poziții importante și se integrează în nucleul de muncă operațional și de informații cu talent, profesionalism și ingeniozitate”, a declarat șeful Mossad, David Barnea.
De asemenea, Barnea a precizat că “este important ca Mossad, care este un precursor în multe probleme de securitate, să trimită un mesaj femeilor cu privire la posibilitățile nelimitate care li se deschid în cadrul organizației.
În prezent, există patru femei la nivelul superior de comandă al Mossad, cunoscut sub numele de “Forumul șefilor de departament”.
Dar, în ultimii 30 de ani, nicio femeie nu a ocupat, precum A. sau K, un post la acest nivelul al serviciului Mossad.
Niciodată în istoria organizației, până acum, femeile nu au ajuns în pozițiile de șef al sistemului iranian și de șef al direcției de informații. (Anima News)

Lasă un răspuns