Criză de pașapoarte în Israel: Ministerul de Interne anunță măsuri / Kackeri israelieni de origine rusă – trafic de programări

Vacanța de vară se apropie cu pași repezi și, odată cu ea, dorința de a călători. Problema este că, în Israel, obținerea unui pașaport este de câteva luni o adevărată cursă cu obstacole, din cauza numărului foarte mic de programări disponibile la Ministerul de Interne.

După ce problema a fost semnalată în mai multe mass-media, Ministerul israelian de Interne a anunțat mai multe măsuri pentru remedierea situației, începând cu deschiderea unor birouri dedicate eliberării pașapoartelor.
Patru birouri vor fi puse la dispoziția publicului în orașele Ierusalim, Tel Aviv, Haifa și Beer Sheva, cu sau fără programare.
Pentru a satisface un număr cât mai mare de cereri înainte de vacanța de vară, aceste birouri, care sunt deschise de duminică până joi, vor avea un program prelungit de la 7.30 la 22.00 între 14 mai și 15 iunie.
Pentru a elibera forța de muncă existentă, 11.000 de vize vor fi, de asemenea, prelungite automat.
În timp ce, de la pandemia de coronavirus, programările pentru pașapoarte au fost făcute online, un reportaj difuzat la mijlocul lunii aprilie pe un canal israelian a dezvăluit un adevărat “trafic de programări” orchestrat de hackeri israelieni de origine rusă.
Potrivit acestor informații, majoritatea sloturilor disponibile pentru următoarele luni, sau chiar ani, au fost piratate de hoți care le vând apoi la un preț ridicat pe Telegram.
Raportul în cauză a relatat mărturiile a numeroși israelieni disperați care doresc să plece în străinătate și care plătesc până la 250 de dolari (227 de euro) pe programare hackerilor care le vând. Alte rețele gestionate de hackeri care folosesc roboți oferă programări la “un preț redus” de 130 de shekeli (32 de euro). / Anima News

Lasă un răspuns