Franța: Liderii extremei drepte vor participa la marșul de la Paris împotriva antisemitismului / Liderul extremei stângi nu va participa

Liderii partidelor politice de extremă dreapta se vor afla printre zecile de mii de persoane așteptate să participe la marșul de astăzi, duminică, de la Paris, împotriva antisemitismului, dar nu și cei de extremă stânga, relatează BBC.

Președintele Adunării Naționale, Yael Braun-Pivet, și Gerard Larcher, președintele Senatului, au făcut apel la o “mobilizare generală” la marș împotriva recrudescenței antisemitismului. Ei urmează să conducă marșul în spatele unui banner pe care scrie “Pentru Republică, împotriva antisemitismului”.
Potrivit BBC, Marine Le Pen, de trei ori candidată la prezidențiale din partea Raliului Național (partidul cunoscut anterior sub numele de Frontul Național), a fost printre primii care au anunțat că se va alătura marșului, împreună cu președintele partidului, Jordan Bardella.
Cu toate acestea, raportul a precizat că liderul de extremă-stânga al partidului France Unbowed, Jean-Luc Mélenchon, a anunțat rapid că partidul său nu va participa, deoarece evenimentul este o “întâlnire pentru susținătorii necondiționați ai masacrului [din Gaza]”.
În raport se spune că, în urmă cu câțiva ani, ideea că un partid de extremă dreapta ar participa la un marș împotriva antisemitismului, iar un partid de extremă stânga nu, ar fi fost “de neconceput”.
Peste 3.000 de polițiști și jandarmi vor fi desfășurați în capitala franceză pentru a menține securitatea la “marele marș civic”, potrivit ministrului de interne Gerald Darmanin.
Președintele francez Emmanuel Macron spune că va participa în “gândurile sale”.
“Voi fi acolo în inima mea și în gândurile mele”, spune Macron după ce săptămâna trecută a avertizat că antisemitismul este din nou în creștere în Franța.
Tensiunile au crescut în Franța, unde trăiesc mari comunități evreiești și musulmane, după atacul devastator al grupării teroriste Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și războiul care a urmat, în care Israelul a promis să răstoarne regimul Hamas din Fâșia Gaza.
Franța a înregistrat aproape 12.250 de acte antisemite de la atac. (Anima News)

Lasă un răspuns