Israel a semnat un acord de vânzare a sistemului de apărare antiaeriană David’s Sling către Finlanda

Ministerul israelian al Apărării a semnat un acord pentru vânzarea sistemului de apărare antiaeriană David’s Sling către Finlanda, într-o tranzacție estimată la 317 milioane de euro (1,3 miliarde șekeli).

Directorul general Eyal Zamir a semnat “acordul istoric” la sediul ministerului, se arată în comunicat, în cadrul unui eveniment la care au participat ambasadorul Finlandei în Israel, Nina Nordström, și atașatul finlandez al apărării în Israel, col. Oula Asteljoki.
La semnare au participat președintele și directorul general al Rafael Advanced Defense Systems, Yoav Har-Even; șeful Direcției de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării din cadrul ministerului, dr. Daniel Gold; șeful Organizației israeliene de apărare antirachetă, Moshe Patel, și alți oficiali.
David’s Sling, produs de Rafael, este capabil să intercepteze rachete la o distanță de 40-300 de kilometri (25-185 mile).


    Sistemul este operațional în Israel din 2017 și alcătuiește nivelul de mijloc al capacităților israeliene de apărare antirachetă pe mai multe niveluri, care include, de asemenea, sistemul Iron Dome cu rază scurtă de acțiune și sistemele Arrow de nivel superior, care sunt destinate să atace rachete balistice cu rază lungă de acțiune.
    Sistemul a realizat prima interceptare în condiții reale în luna mai. (Anima News)

    Lasă un răspuns