Turcia: Un membru al parlamentului a atacat Israelul – și s-a prăbușit în timp ce cobora de pe podium

Astăzi (marți), un membru al parlamentului turc s-a prăbușit în fața camerelor de luat vederi la câteva secunde după ce a terminat de susținut un discurs în care a atacat Israelul pentru războiul din Gaza și a promis că Allah îl va pedepsi.

 

Bărbatul, Hassan Bitmez, în vârstă de 54 de ani, este acum internat în stare gravă, viața sa fiind în pericol.
Bitmez, care suferă de diabet, a luat cuvântul în cadrul unei dezbateri pe marginea bugetului desfășurată în Adunarea Națională și, potrivit rapoartelor, le-a promis Israelului și susținătorilor săi în discursul său: „Nu veți scăpa de mânia lui Allah”.
Când a coborât de pe podium, după un discurs care a durat 22 de minute, s-a prăbușit brusc, iar capul s-a lovit de podea.
După ce Bitmes s-a prăbușit, cei prezenți în sală s-au repezit la el și i-au acordat primul ajutor.
Potrivit rapoartelor, se pare că s-a prăbușit în urma unor probleme cardiace, iar starea lui a necesitat măsuri de salvare care au inclus masaje cardiace timp de aproximativ zece minute.
Ulterior, Bitmaz a fost transferat pe targă la o ambulanță, care l-a condus la un spital din Ankara.
Ministrul Sănătăţii din Turcia, Fehrtin Koca, a declarat că parlamentarul este tratat acolo, în secţia de terapie intensivă.
Președintele partidului lui Bitmez a declarat reporterilor că parlamentarul este încă în pericol și a cerut publicului să se roage pentru sănătatea lui. (Anima News)

Lasă un răspuns