Israel în război: Pe fondul crizei de sănătate mintală din război, acord pentru mai mulți psihologi în sistemul public de sănătate

Ministerul israelian de Finanțe, Ministerul Sănătății și sindicatul Histadrut anunță un acord privind prima etapă a unui plan de creștere a numărului de psihologi care lucrează în sistemul public de sănătate.

Planul este legat de eforturile de a aborda nevoile de sănătate mintală ale israelienilor, care au crescut vertiginos din 7 octombrie. Chiar și înainte de atacurile îngrozitoare ale Hamas asupra sudului Israelului și de războiul care a urmat, sistemul public de sănătate mintală nu făcea față cererii.
Noul plan presupune stimularea psihologilor care lucrează deja în sistemul public să rămână, iar cei care lucrează în prezent în sectorul privat să înceapă să lucreze în sistemul public.
Stimulentele vor lua forma unor plăți speciale pentru psihologi, în funcție de nivelul de educație și de experiența lor profesională.
De exemplu, un psiholog care lucrează deja în proporție de 50% în sectorul public (media psihologilor israelieni) și care își mărește numărul de ore de lucru la 75% va primi un salariu suplimentar de 42.000 NIS (11.500 de dolari) pe an.
“Considerăm că aceasta este o măsură temporară pe care intenționăm să o înlocuim cu un acord pe termen lung pentru toți psihologii din sistemul public de sănătate”, a subliniat un reprezentant al Histadrut implicat în obținerea acordului. (Anima News)

Lasă un răspuns