Ministrul israelian al Apărării: “Acordurile de normalizare permit Israelului să contracareze mai bine Iranul”

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că Israelul este într-o poziție mai bună pentru a înfrunta Iranul în Orientul Mijlociu, având în vedere relațiile sale normalizate cu Emiratele Arabe și Bahrain, și și-a exprimat speranța de a formaliza relațiile sale cu alte țări arabe.

“Intrăm acum într-o eră pozitivă de normalizare [a relațiilor noastre] în Orientul Mijlociu și acest proces se poate confrunta cu un Iran agresiv în întreaga regiune. Această capacitate de cooperare continuă este foarte importantă”, a declarat Gantz în cursul unei vizite la Washington.
În timpul călătoriei sale în capitala SUA, Gantz s-a întâlnit cu omologul său american Mark Esper pentru a discuta, printre altele, propunerile de a vinde avioane de vânătoare F-35 și alte arme în Emiratele Arabe Unite și impactul potențial pe care acest lucru l-ar putea avea asupra avantajului militar al Israelului.  După întâlnirea cu Esper, cei doi au semnat un document care reiterează angajamentul Washingtonului de a asigura superioritatea militară a statului evreu din regiune.
“Într-adevăr, în ultimele săptămâni, noi doi am purtat, împreună cu alții, discuții foarte bune și foarte importante care să asigure angajamentul bipartizan al superiorității militare a Israelului. Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și poporului dumneavoastră, precum și administrației americane, pentru susținerea sa”, a declarat ministrul israelian al Apărării.
“A fost important pentru mine să reafirm încă o dată relația specială dintre cele două țări, angajamentul pe care ni l-am asumat față de securitatea Israelului pe baza valorilor noastre comune și a istoriei noastre comune”, a continuat Esper. (Anima News)

Lasă un răspuns