Israelienii vaccinați vor obține un „pașaport verde”, care va anula restricțiile legate de carantină

Ministerul israelian al Sănătății intenționează să elibereze persoanelor care vor fi vaccinate împotriva coronavirusului un „pașaport verde” care va acorda o renunțare la restricțiile aplicate pentru a reduce epidemia Covid-19, au declarat presei israeliene, oficiali de rang înalt din domeniul sănătății.

Printre drepturile deținătorilor acestui pașaport se numără accesul la evenimente culturale și posibilitatea de a mânca în restaurante, precum și posibilitatea de a nu se plasa în carantină după ce au intrat în contact cu un operator de transport diagnosticat cu virusul, au lămurit ei.
„Pașaportul verde” va fi eliberat la două săptămâni după ce o persoană a primit a doua dintre cele două injecții necesare pentru a fi imună la coronavirus.
Sondajele arată că între 50% și 75% dintre israelieni spun că vor refuza vaccinarea. Motivul dat este aparent viteza cu care a fost produs vaccinul, care poate i-a compromis siguranța.
Israelul se pregătește să lanseze un program de vaccinare în masă săptămâna viitoare, însă primele vaccinări vor fi administrate duminică, 20 decembrie.
„Pașaportul verde” ar permite, de asemenea, călătorilor să urce într-un zbor fără a trebui să treacă mai întâi printr-o testare, așa cum este necesar în prezent, a declarat ministrul Sănătății Yuli Edelstein pentru Channel 13.
El a subliniat că ideea nu era să ofere un pachet de beneficii pentru cei vaccinați, dar a insistat că „cei care nu mai sunt expuși riscului de a lua coronavirus vor putea face lucruri pe care alții, care vor fi în continuare în pericol, nu le vor putea face”. (Anima News)

Lasă un răspuns