Mike Pompeo acuză Iranul că este „noua bază” a Al Qaeda

Ministrul american de externe Mike Pompeo a acuzat Iranul că este „noua bază” a rețelei jihadiste Al-Qaeda și că este „mai rău” decât Afganistanul la momentul atacurilor din 11 septembrie 2001.

Într-un discurs la Washington, cu opt zile înainte de sfârșitul mandatului lui Donald Trump, el a confirmat, de asemenea, pentru prima dată, moartea din august anul trecut pe străzile din Teheran a numărului doi al Al-Qaeda, Abdullah Ahmed Abdullah alias Abu Mohammed al-Masri.
„Al-Qaeda are o nouă bază: este Republica Islamică Iran. Rezultatul este că, creația rea ​​a lui Bin Laden este pe cale să-și întărească și să-și sporească mijloacele de acțiune”, a explicat Pompeo.
„Dacă ignorăm această axă Iran / Al Qaeda, aceasta este pericolul nostru. Trebuie să o recunoaștem. Trebuie să ne confruntăm. Trebuie s-o înfrângem”, a accentuat el.
Ministrul iranian al Afacerilor Externe a răspuns imediat la acuzațiile omologului său american.
”Nimeni nu este păcălit. Toți teroriștii (11 septembrie) provin din destinațiile preferate ale lui Pompeo din Orientul Mijlociu; niciunul din Iran”, a scris Mohammad Javad Zarif pe Twitter.
Reamintim că majoritatea autorilor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite au fost de origine saudită. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: