Mike Pompeo acuză Iranul că este „noua bază” a Al Qaeda

Ministrul american de externe Mike Pompeo a acuzat Iranul că este „noua bază” a rețelei jihadiste Al-Qaeda și că este „mai rău” decât Afganistanul la momentul atacurilor din 11 septembrie 2001.

Într-un discurs la Washington, cu opt zile înainte de sfârșitul mandatului lui Donald Trump, el a confirmat, de asemenea, pentru prima dată, moartea din august anul trecut pe străzile din Teheran a numărului doi al Al-Qaeda, Abdullah Ahmed Abdullah alias Abu Mohammed al-Masri.
„Al-Qaeda are o nouă bază: este Republica Islamică Iran. Rezultatul este că, creația rea ​​a lui Bin Laden este pe cale să-și întărească și să-și sporească mijloacele de acțiune”, a explicat Pompeo.
„Dacă ignorăm această axă Iran / Al Qaeda, aceasta este pericolul nostru. Trebuie să o recunoaștem. Trebuie să ne confruntăm. Trebuie s-o înfrângem”, a accentuat el.
Ministrul iranian al Afacerilor Externe a răspuns imediat la acuzațiile omologului său american.
”Nimeni nu este păcălit. Toți teroriștii (11 septembrie) provin din destinațiile preferate ale lui Pompeo din Orientul Mijlociu; niciunul din Iran”, a scris Mohammad Javad Zarif pe Twitter.
Reamintim că majoritatea autorilor atacurilor din 11 septembrie 2001 din Statele Unite au fost de origine saudită. (Anima News)

Lasă un răspuns