Potrivit OMS, noile cazuri de Covid-19 au scăzut cu 16%

Numărul de cazuri noi de Covid-19 raportate la nivel mondial a scăzut cu 16% săptămâna trecută, la 2,7 milioane, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Numărul de noi decese raportate a scăzut, de asemenea, cu 10% față de săptămâna precedentă, ajungând la 81.000, potrivit actualizării epidemiologice săptămânale a OMS, pe baza datelor până duminică.
Cinci din cele șase regiuni ale lumii luate în considerare de OMS au raportat o scădere de două cifre a numărului de cazuri noi, doar în estul Mediteranei înregistrând o creștere de 7%.
Numărul de cazuri noi a scăzut cu 20% săptămâna trecută în Africa și Pacificul de Vest, 18% în Europa, 16% în America și 13% în Asia de Sud-Est. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că numărul cazurilor noi a scăzut pentru a cincea săptămână la rând, scăzând aproape la jumătate din cele peste cinci milioane de cazuri înregistrate în săptămâna 4 ianuarie.
„Acest lucru arată că măsurile simple de sănătate publică funcționează, chiar și în prezența variantelor. Ceea ce contează acum este modul în care reacționăm la această tendință. Focul nu este stins, dar i-am redus dimensiunea. Dacă încetăm să luptăm pe orice front, acesta va reveni cu toată forța”, a spus el.
Varianta de coronavirus detectată pentru prima dată în Marea Britanie a fost raportată în 94 de țări săptămâna trecută, conform actualizării epidemiologice, încă opt țări într-o săptămână. (Anima News)

Lasă un răspuns