Israelul redeschide restaurantele, sălile de recepție / Elevii de gimnaziu revin la școală

Guvernul israelian a aprobat sâmbătă seara redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de recepție, hotelurilor și a unor școli duminică, după luni de închidere din cauza pandemiei coronavirusului.

Elevii din clasele a 5-a până la a 2-a, vor putea reveni la școală, dar numai în zonele în care rata de contaminare rămâne scăzută.
Conform fazei 3 a planului de ieșire din carantină, programat pentru astăzi, duminică, cafenelele vor fi deschise tuturor, în timp ce în restaurante, locurile interioare vor fi rezervate pentru deținătorii „pașaportului verde” (vindecat sau vaccinat).
Persoanele nevaccinate pot sta afară.
Trebuie respectată o distanță de doi metri între mese și vor fi acceptate maximum 100 de persoane în cadrul aceleiași unități.
În plus, elevii de la clasele a 5-a până la a 2-a vor putea lua din nou lecțiile în orașele „verzi, galbene și portocalii”.
Lăcașurile de cult pot găzdui până la 50 de persoane în aer liber și 20 în interior.
Sălile de recepție și sălile de mese din hoteluri vor putea găzdui până la 50% din capacitatea lor, cu maximum 300 de persoane. 5% dintre aceștia vor fi autorizați să revină după prezentarea unui test negativ pentru coronavirus.
În cele din urmă, pentru evenimente și conferințe culturale și sportive, 500 de persoane se pot întâlni în interior și 750 în exterior, la prezentarea „pașaportului verde”.
În ceea ce privește redeschiderea spațiului aerian, 3.000 de israelieni din Kiev, Paris, New York, Londra și Frankfurt vor putea să aterizează în Israel în fiecare zi, pe măsură ce se apropie alegerile din 23 martie. Israelienii care doresc să călătorească în aceste cinci orașe vor putea face acest lucru dacă vor obține permisiunea specială de îmbarcare de pe Aeroportul Ben-Gurion.
Până în prezent, 4,9 milioane de persoane au primit prima injecție a vaccinului și 3,6 milioane ambele doze.
Dacă contaminările cresc, guvernul nu exclude posibilitatea unei a 4-a izolări în următoarele săptămâni. (Anima News)

Lasă un răspuns